dimarts, 24 de febrer del 2015

Lapbooks

 A l'Aula de Religió estem realitzant amb els alumnes de quart i els alumnes de Cicle Superior un LAPBOOK.
Cada grup fa un tema diferent:

-Els alumnes de quart el fan sobre els Evangelistes.
-Els alumnes de cinquè sobre algun personatge que hagi guanyat un premi Nobel de la Pau.
-Els alumnes de sisè el fan sobre la religió que ells han triat.

Què és un lapbook? us podeu preguntar  alguns?

Un LAPBOOK és una espècie de "llibre" desplegable (com si fos un tríptic) en el qual d'una manera visual i creativa es pot treballar sobre un tema prèviament escollit. Es fa a partir d'una base de cartolina que ens permetrà desenvolupar o exposar un tema. A l'interior anem recopilant dibuixos, fotos, objectes, activitats, esquemes, desplegables... relacionats amb el tema en qüestió i ho anem pegant. D'aquesta manera el nen/a aprèn manipulant i interactuant amb la informació.
Aquest recurs està molt estès entre les persones que fan homeschooling i aplicat a l'escola és bon recurs perquè els alumnes/as comparteixin l'aprenentatge.
Amb aquesta eina el nen es converteix en protagonista del seu propi aprenentatge alhora que assimilarà millor els continguts i aprendrà gairebé sense adonar-se en centrar-se tota la informació en  només  un projecte.
Els temes a tractar són il·limitats i la complexitat en la seva elaboració dependrà de l'edat del nen. Els més petits pintaran dibuixos o retallaran fotos per il·lustrar-ho; els nens de més edat poden realitzar mini-llibres que sintetitzaran la informació i els ajudarà a exposar els continguts.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada