divendres, 31 d’octubre del 2014

CELEBREM LA CASTANYADA!

ELS CARRANCOS I ELS COCODRILS HEM REBUT LA VISITA DE LA CASTANYERA. TAMBÉ HEM ELABORAT PANELLETS DE COCO, CIRERA I AMETLLA. ENS HO HEM PASSAT MOLT BÉ!



LA CASTANYADA!!

Avui tota l'escola celebrem junts la castanyada. Al matí hem pogut gaudir d'un munt de jocs que ens han preparat els nens i nenes de sisè. Tots ens ho hem passat molt bé!!!. Mentrestant, també s'han torrat  les castanyes.
A la tarda, ens retrobarem a la pista, per poder menjar les castanyes i ballar les danses tots plegats.

BONA CASTANYADA!!!!!!!!!!!!!


La Festa Major Petita

El dilluns de Festa Major a les sis de la tarda es va realitzar el seguici infantil on van participar les tres escoles de Cervera juntament amb els grups infantils de les entitats de cultura popular de la nostra ciutat.

Aquest és un vídeo que vol reflectir les diferents danses i actuacions que es vam interpretar.


dijous, 30 d’octubre del 2014

La Castanyera

La Castanyera ha arribat i castanyes ens ha portat, perquè ben torrades i fumades els alumnes del Jaume Balmes en puguem menjar.

Benvinguts

Aquest curs donem la benvinguda als alumnes de primer de religió.

dimecres, 29 d’octubre del 2014

RECORREGUT PER LES MURALLES I VISITA A SANT PERE EL GROS

Els alumnes de 5è dins del projecte “Coneguem Cervera” hem fet tot el recorregut de les muralles seguint el dossier de les muralles del CRP. Ens va acompanyar i fer de guia la Sra. Carme Bonet i ens va explicar moltes històries i fets ocorreguts a Cervera. Vam passar pel Carreró de les Bruixes, el portal dels Pous i també vam visitar Sant Pere el Gros. Allí es va explicar la història del priorat i del Molí d’en Grau. També vam mesurar i dibuixar l’església. Va ser un dia molt divertit i vam aprendre moltes coses de la Cervera medieval.

FEM PANELLETS!

Els nens i nenes de primer i segon han fet panellets!

divendres, 24 d’octubre del 2014

APADRINAMENT LECTOR

Ja hem començat amb l'apadrinament lector!!.
Els nens i nenes de 5è i 6è fan de padrins lectors als nens i nenes de 1er i 2n. És una activitat on tots s'ho passen molt bé i, al mateix temps, aprenen molt.


dilluns, 20 d’octubre del 2014

ELS CARRANCOS

ELS CARRANCOS HEM ANAT A VEURE EL CARRANCO BILANDÓ!

GEGANTS PER UN DIA

La setmana de la Festa Major ens ho vam passar molt bé fent de gegants i gegantes. Vam aprendre el nom d'alguns gegants de la ciutat i vam ballar com ells. Va ser molt divertit!!!

divendres, 17 d’octubre del 2014

FESTA MAJOR!

ELS CARRANCOS I ELS COCODRILS HEM ANAT A VEURE DE BEN A PROP ELS CAPSGROSSOS I ELS GEGANTS!
MIREU, MIREU LES FOTOS ..........



VISITEM VERDÚ I APRENEM L'OFICI DE CERAMISTA

Els nens i nenes de primer i segon vam anar a Verdú. Allí ens van explicar la història del poble, vam visitar el seu castell i vam anar a conèixer l'ofici de ceramista. A la tarda ens vam arribar al bosc de Vallfogona de Riucorb a collir fulles, bolets i castanyes.

Benvinguts a P5

Els alumnes de P5 han escollit el nom de la seva classe. Els nens/es de P5-A són la classe dels Esplugabous i els nens/es de P5-B la de les Cigonyes.
Aquí teniu una mostra d'algunes de les activitats que hem fet per a treballar aquest projecte.



dimecres, 15 d’octubre del 2014

Benvinguts a P-3

Hola a tots i a totes: aquí teniu una petita mostra de fotos de l'inici de curs dels vostres fills. Com podeu veure els alumnes es van adaptant molt bé. Comencem a fer petites feines, juguem a la classe, a la terrassa i al pati i fem nous amics.

Pintem amb sal de colors.

Els alumnes de 4t hem pintat amb sal de colors.
La sal l'hem tenyit amb guixos de color groc, verd, blau, vermell i lila.
Després hem fet un dibuix i l'hem resseguit amb cola blanca. Un cop posada la cola ja podem pintar amb la sal de colors.
I aquest és el resultat!

dimarts, 14 d’octubre del 2014

JA ESTEM A P-4!

US DONEM LA BENVINGUDA A P-4!
HEM INICIAT EL NOU CURS ESCOLAR I HEM TRIAT EL NOM DE LA CLASSE. EL RESULTAT ÉS EL SEGÜENT:
            - P-4A: LA CLASSE DELS CARRANCOS
            - P-4B: LA CLASSE DELS COCODRILS







dimecres, 8 d’octubre del 2014

VISITA A SANT ANTONI

Els alumnes de cinquè, dins del projecte de cultura popular a les escoles, hem anat a visitar l'església de Sant Antoni per conèixer l'origen de la festa major. Hem treballat la llegenda del Sant Crist i hem estudiat els elements arquitectònics: la façana, el campanar,...