dilluns, 31 de març del 2014

MOSTRA DE TREBALLS AMB CIRCUITS ELÈCTRICS

A medi hem estat treballat els circuits elèctrics. Hem fet diferents experiments al laboratori i a l’aula i voluntàriament hem realitzat a casa un treball on hem aplicat els coneixements adquirits. Aquests treballs els hem exposat pels alumnes de Cicle Mitjà. Ha estat una experiència molt enriquidora ja que érem nosaltres mateixos qui explicàvem als alumnes de C.M., les característiques del nostres treballs.

VISITEM ELS CAVALLERS

ELS NENS I NENES DE P4 VAM VISITAR EL CASTELL DE MONTSONIS: CONÈIXER LES DEPENDÈNCIES, LES ARMADURES DELS CAVALLERS, ELS VESTITS I ALTRES CURIOSITATS DE L'ÈPOCA.



https://plus.google.com/photos/110465669246257496309/albums/5996911715701028289?banner=pwa

diumenge, 30 de març del 2014

SORTIDA A JUNEDA!

Els alumnes de P-3 hem anat d'excursió a Juneda, a la granja escola La Manreana. Hem vist i hem pogut tocar molts animals com per exemple: pollets, ànecs, conills, cavalls, ruquets, ... També hem pogut veure com munyien les vaques, hem plantat una llavor i fins i tot hem passejat amb un carro tirat per un cavall. Ha estat una experiència molt positiva i no cal dir divertida, hem gaudit tots d'un dia diferent. Cliqueu per veure les fotografies!

divendres, 28 de març del 2014

CASTELL DE MONTSONÍS

Els nens i nenes de P-4 i P- 5 vam fer una visita al castell de Montsonís. De la mà d'un guia vam fer el recorregut per les diferents dependències del castell: presó, habitacions, cuina, menjador, celler, forn de pa, sales diverses, etc. Així vam poder conéixer com es vivia en un castell, quines armes tenien, com es defensaven, què cuinaven i què menjaven, com rentaven la roba, com es protegien del fred, etc. Va ser una experiència molt enriquidora i ens ho vam passar molt bé!!!!!

dimarts, 25 de març del 2014

Els alumnes de 4t. A visiten Sant Agustí



El passat 24 de març els alumnes de 4t.A van visitar l'església de Sant Agustí de la nostra ciutat. Com als companys de tercer la visita va ser molt agradable i s'ho van passar molt bé inspeccionant i prenent notes per després a classe fer un petit treball de la sortida.

CHAVELA i els alumnes de 4t.

Com ja sabeu a la nostra escola hem començat un projecte que ens van presentar des de la Fundació Pau i Solidaritat amb el projecte, INTERACTUEM. 
El Projecte Interactuem, té com a objectiu fomentar la reflexió per afavorir l'anàlisi crític davant les desigualtats i injustícies socials. 
Els alumnes de quart hem realitzat diferents activitats:
  1.  Explicar el conte.
  2.  Parlar dels drets de la Infància. 
  3. Realització d’un mural cooperatiu .
 Aquestes són les imatges de les activitats realitzades pels nostres alumnes

divendres, 21 de març del 2014

AVUI 21 DE MARÇ... DIA MUNDIAL DE LA POESIA!!

Gaudiu de la poesia, del que us aporta, de la felicitat del moment de llegir un vers bonic, de la senzillesa o de la dificultat, de les paraules que sorgeixen de l’ànima, encara que només sigui perquè el món, entre tanta desgràcia i misèria, sigui un xic més bonic.


Tan sols
la paraula nua

Tan sols la paraula nua
la teva, mai la d’un altre,
la que reflecteix una vida
dins d’una solitud
curulla de promeses,
on tot és possible.
S’esvaneixen els dubtes
la foscor claror es torna
i els sols variants i múltiples
cauen damunt cada mot,
el cobreixen i donen força.
Enllà d’aquest ser-hi
tan precís que
s’allarga en el contingut
de cada paraula clara.
Com ho és la poesia

                       Montserrat Abelló



dijous, 20 de març del 2014

ZOOPOÈTICA

Amb els alumnes de 3r vam assistir a un taller de Zoopoètica a la Biblioteca Josep Finestres. Va ser molt interessant i vam aprendre moltes coses sobre la poesia d'animals. Ens el va fer la Sara Vendrell. Moltes Gràcies!!!




diumenge, 16 de març del 2014

CARNESTOLTES A P-3!

Els alumnes de P-3 vam celebrar el Carnestoltes, tot obeint les ordres d'aquest Rei. Va ser una setmana molt divertida, ja que havíem d'anar a l'escola amb una fruita pintada a la cara, amb una corbata, amb un davantal i també ens vam poder disfressar a la classe, entre altres activitats. Cliqueu les fotografies per veure'ns!


https://picasaweb.google.com/110465669246257496309/CARNESTOLTESP3A?authkey=Gv1sRgCKihnsm0mJWlAw#
ELS CONILLS



LES PAPALLONES
  
 

  

dimecres, 12 de març del 2014

CARNAVAL A P4

ELS NENS I LES NENES DE P-4 HAN GAUDIT DE LA SETMANA DEL CARNAVAL A L' ESCOLA PARTICIPANT EN DIFERENTS ACTIVITATS. HAN COMPLERT MOLT BÉ TOTES LES ORDRES DEL SENYOR CARNESTOLTES PORTANT UNA FRUITA PINTADA A LA CARA, CORBATA I UN DAVANTAL.HAN PINTAT UN MURAL D'UN PIRATA I UNA FADA I DESPRÉS S'HI HAN FET FOTOS.HAN ELABORAT MÀSCARES DE LLEÓ I S' HAN DIVERTIT POSANT-SE TOT TIPUS DE DISFRESSES A LA CLASSE. AQUÍ EN TENIU UNA MOSTRA.

https://picasaweb.google.com/110465669246257496309/CARNESTOLTESAP4?authkey=Gv1sRgCPCi4OScuOattQE

dilluns, 10 de març del 2014

VISITA DELS DIRECTORS DELS INSTITUTS

El passat dilluns ens van visitar els directors dels instituts de Cervera i, juntament amb la psicopedagoga dels serveis Educatius de la Segarra, ens van explicar el funcionament dels itineraris escolars, de les novetats (horari, nova assignatura de tecnologia, un professor per assignatura, etc.) i canvis que trobarem el curs vinent quan anem al institut. Va ser molt instructiu i aclaridor, malgrat que a tots ens fa una mica de por el canvi, ja que deixarem alguns companys i en coneixerem de nous.

EDUCACIÓ VIAL

Aquests dies a l’escola hem estat treballant l’educació viària amb el Sisco i el Rafa, dos agents municipals de Cervera. Primer van venir a la classe i ens van explicar les vies que hi ha a Cervera, com hem de travessar els carrers quan no hi ha pas de vianants, hem recordat els carrers que hem de passar fins arribar a l’escola. I per últim vam fer la classe pràctica que va consistir en donar tombs per la pista i aquest any vam entrar per dins i hi havia senyals de trànsit i semàfors. Ens ho vam passar molt bé, però se’ns va fer curt!

diumenge, 9 de març del 2014

SORTIDA A TÀRREGA

Els alumnes de P-3 vam fer una sortida a Tàrrega al "Gat del Rosal". Vam realitzar un taller de pintura, vam poder fer galetes artesanes i les vam embossar per endur-les cap a casa. I després d'una estona de jocs vam tornar cap a Cervera. Ens ho vam passar pipa!

dimecres, 5 de març del 2014

Els personatges de la Pau

Aquest any, a l'aula de Religió, els alumnes de Cicle Superior han realitzat uns treballs sobre personatges importants que han treballat per aconseguir la Pau al món i tots ells han rebut el Premi Nobel de la Pau.

Podeu veure els treballs realitzats a i els treballs realitzats a .


Visitem l'església de Sant Agustí

Aquest curs a l'aula de Religió farem diverses sortides amb els alumnes de Cicle Mitjà i Cicle Superior per conèixer alguns dels elements eclesiàstics que tenim a la nostra ciutat.

Tenim la sort que durant aquestes petites excursions ens acompanyarà sempre la senyora Carme Bonet, una ex-mestra molt estimada per tots nosaltres i que amb els seus coneixements ens fa les visites molt interessants i agradables. 

La primera sortida la hem fet amb els alumnes de tercer a l'església de Sant Agustí. Allí ja ens esperaven les Germanes del Cor de Maria  que ens han rebut amb molta simpatia i que al final ens han fet un petit obsequi pels nens i uns quadernes per l'Aula de Religió.

Aquestes són algunes de les fotografies que hem fet durant la visita.

La Vella Quaresma

Com cada any i sempre set setmanes abans de Pasqua arriba a la nostra escola una senyora velleta i molt especial, és la Vella Quaresma i les seves set cames.

Aquestes són alguns dels models que han pintat els nostres alumnes.

LES EMOCIONS

A cicle inicial hem estat treballant les emocions: LA POR, LA TRISTESA, L'ALEGRIA I L'ENUIG. Hem aprofitat els Monstres Super Sans per a representar aquest estat d'ànim i decorar els nostres passadissos. Mireu que bonics que ens han quedat!!!


Projecte de la CHAVELA

 Aquest any a la nostra escola hem començat a treballar un projecte  que ens van presentar des de  la Fundació Pau i Solidaritat d' Euskadi, Catalunya i el País Valencià amb el projecte, INTERACTUEM.
Els alumnes de primer hem iniciat el projecte explicant el conte de la "Chavela".
El conte parla d'una nena que per anar a l'escola necessita comprar-se un quadern i per fer-ho primer ha de vendre coquetes de "dacsa". El problema sorgeix quan un dia venent coquetes li cauen a l'aigua. Aleshores, entre tots els seus amics solucionen el problema.


Visita a les cotxeres

Amb els alumnes de 3r vam visitar les cotxeres dels autocars del Cots Alzina.
Ens van fer una visita guiada molt divertida i vam aprendre moltes curiositats del funcionament, neteja i manteniment dels autocars.

Aquí en teniu una petita mostra.



dimarts, 4 de març del 2014

CARNESTOLTES

Durant tota la setmana passada es van fer diferents activitats relacionades amb la festa de Carnaval.

JORNADA DE PORTES OBERTES

Avui dimarts 4 de març, celebrem la jornada de portes obertes a la nostra escola.
Hi esteu tots/es convidats!!!

ENDAVANT!!!