divendres, 29 de novembre del 2013

PRÀTICA DE MICROSCOPI

Hem estudiat la cèl·lula i ara fem pràctiques amb el microscopi. Hem pogut veure la cèl·lula de la ceba. Es compleix que són rectangulars i molt regulars a diferència de les dels animals, que són irregulars.



dijous, 28 de novembre del 2013

EXCURSIÓ A CAIXAFÒRUM I LA SEU VELLA DE LLEIDA



El divendres 22, els alumnes de 6è vam anar d’excursió a Lleida. Al matí vam anar al Caixafòrum on vam fer una activitat sobre l’energia, que ara l’estem treballant a l’escola. Va ser molt interessant i pràctica. Després vam anar a la Seu Vella i allà vam conèixer la ciutat des de dalt del turó i ens van explicar la historia de la catedral, i un cop vam haver acabat la visita vam pujar a dalt del campanar, i des d’allà dalt, vam veure la plana del Segrià fins a la serralada pre-pirinenca. Va ser una excursió molt xula i divertida!

divendres, 22 de novembre del 2013

CELEBREM LA CASTANYADA!

El passat 30 d'octubre pel matí, els alumnes de P3 no vam parar tot gaudint d'un munt de jocs que ens havien preparat els alumnes de sisè curs. I per la tarda vam menjar castanyes que ens van portar els castanyers i castanyeres!

P-3A P3-B

FEM PANELLETS!

ELS NENS I NENES DE P-3 HEM FET PANELLETS, ENS HO HEM PASSAT MOLT BÉ I HA ESTAT MOLT DIVERTIT. ELS PANELLETS ENS HAN QUEDAT MOLT BONS, JA SOM UNS EXPERTS! TAMBÉ ENS HAN VISITAT UNS CASTANYERS I CASTANYERES!
* Cliqueu per veure les fotografies

P-3A

P-3B

TREBALLEM EL COLOR VERMELL!

Els alumnes de P-3 treballem el color vermell. Per això, entre tots hem portat coses per fer un mural. Per acabar, hem celebrat el dia  del color vermell que consisteix en què tots havíem d'anar almeys amb una peça d'aquest color.

dijous, 21 de novembre del 2013

FEM DE CARRANQUERS

Els nens i nenes de P-5 hem fet de carrarnquers per un dia.

PROGRAMA DE SALUT INTEGRAL

Aquí teniu un article molt interessant sobre els resultats de l'aplicació del programa SI a Colòmbia i del qual la nostra escola també en forma part.





diumenge, 17 de novembre del 2013

ENS CONVERTIM EN GEGANTS I GEGANTES!

Els alumnes de P-3 hem celebrat la Festa Major tot disfressant-nos de gegants i gegantes. Vam riure molt! Oi, que estem macos?


dijous, 14 de novembre del 2013

Contes sobre els drets del nen

DECORACIÓ DE L'ESCOLA


Tots els alumnes de l'escola han participat en la decoració de les finestres i la construcció de la castanyera i el marrameu.
La construcció de la castanyera i el marrameu és una activitat que  està relacionada amb un fet molt important en la vida dels nens i nenes, els gegants i cap grossos (p3,p4,p5) i l'arribada dels castanyers i castanyeres(6è) que van preparar uns jocs molt divertits .


Per aquest motiu aquest any la comissió de festes va decidir fer un cap gros amb la participació dels nens i nenes de p4,p5,quart, cinquè, sisè .


Com podeu veure tots els nens i nenes petits i grans estan molt enfeinats. Uns pintant pinyes (p4,p5,primer,segon,tercer), uns altres remenant la pasta o enganxant papers per fer el cap gros (p4,p5,quart, cinquè i sisè) i el marrameu (p4,p5).

dimecres, 13 de novembre del 2013

TALLER DE FRUITA

Els nens i nenes de P-5 vam fer un taller de fruita per tal de fomentar el seu consum i ser concients dels beneficis que té.

SORTIDA A CAL GORT

Els nens i nenes de P-5 vam anar d’excursió a La Pobla de Cèrvoles , a Cal Gort. Allà vam fer un joc de pistes pel bosc sobre la tardor amb la companyia de la castanyera. Després vam fer una petita manualitat amb una castanya. Per acabar vam elaborar panellets que vam emportar-nos a casa. Estaven boníssims!!!!!!!! Vam passar un gran dia amb la companyia de tots els companys.


dilluns, 11 de novembre del 2013

UN EXALUMNE CAMPIÓ DEL MÓN


Aquest diumenge Marc Màrquez es va proclamar campió del Món. Des de l'escola el volem felicitar!!!!

diumenge, 10 de novembre del 2013

ADAPTACIÓ I TREBALL D'HÀBITS A P-3

Després d’unes vacances d’estiu molt divertides i acompanyats pels nostres pares, germans, avis, cosins... ha arribat l’hora de començar l’escola.
Serà el nostre primer any a l’escola Jaume Balmes on retrobarem antics companys de la llar d’infants i d’altres de nous, també noves senyoretes, noves joguines i noves experiències que ens ajudaran a fer-nos grans.

Els primers dies poden ser una mica difícils però amb il·lusió i afecte poc a poc anirem vencent les nostres pors.

divendres, 8 de novembre del 2013

dijous, 7 de novembre del 2013

P-4 JOCS DE LA CASTANYADA

Els nens i nenes de P-4 van gaudir de molts jocs al pati de les rodes: van fer una gimcana, passar per túnels, tallers de maquillatge, jocs de pilotes, afeitar globus....
Va ser molt divertit. Aquí teniu unes fotos.

https://picasaweb.google.com/110465669246257496309/JOCSCASTANYADAP4?authkey=Gv1sRgCMPJp7riuNqoiQE#

ESTAMPACIÓ DE FULLES

A tercer hem fet estampació de fulles amb els colors de la tardor.

MENGEM FRUITA A L'ESCOLA

La setmana del 18 de novembre l'escola participa al pla de consum de fruita i verdura. Menjarem: 

mandarina, pera, poma i pastanaga


OBSERVEM I TASTEM ELS FRUITS DE LA TARDOR

Els alumnes de primer hem portat, observat i tastat els fruits de la tardor. Aquí els podreu veure.

SORTIDA A CAN CANADELL (El bosc i el Parc de l'Agulla)

Els alumnes de primer el dia 21 d’octubre varem anar can  Canadell (Calders) per observar elements del bosc a la tardor i elaborar un quadre de natura.

A la tarda vam jugar al parc de L’Agulla a Manresa. Va ser molt interessant i ens ho passarem molt bé. 


L'edat mitja









dimarts, 5 de novembre del 2013

SORTIDA CAL GORT P4


https://plus.google.com/photos/110465669246257496309/albums/5942709288183677505?banner=pwa&authkey=CL-nw7Gl8v70RwEl passat dilluns dia 28 d'octubre vàrem celebrar la festa de La Castanyada a la Pobla de Cèrvoles. Vam conèixer la castanyera, vam fer panellets, vam fer un taller i vam torrar castanyes. Ens ho vam passar molt bé.

dilluns, 4 de novembre del 2013