dijous, 25 d’abril del 2013

Concurs bíblic



Aquest any un alumne de la nostra escola ha estat guardonat amb un PREMI de la Primera Categoria del Concurs Bíblic.

Han participat un total de 40.219 participants de tota Catalunya.


FELICITATS GERARD CAPDEVILA 

  de part de tota l'escola i de forma  especial dels teus companys de religió.


Aquest és l'esborrany del dibuix que va presentar el vostre company al concurs.



 

dilluns, 22 d’abril del 2013

Feliç diada de Sant Jordi!

Jordi Ginesta, un músic i mestre d'una escola ha fet una magnífica adaptació d'un Sant Jordi modernitzat, amb la música de Billie Jean.

Aquesta és una cançó, que molts de vosaltres ja heu escoltat a classe, i com us vaig prometre, aquí la podeu escoltar i aprendre la lletra.



Clica la imatge





Billie Jean St.Jordi's Version

Una vegada hi havia un rei, ai pobre rei                                       
 Que tenia tot el seu poble ben preocupat             
a aquest Drac li arrencaré la pell!!!
engega la Harley i corrents com un coet, 
ja te l'arma per salvar 
la princesa ha de trobar, som-hi. 

És Sant Jordi, el Salvador,
la seva feina,depèn del contestador,
mata Dracs a cops de taló 
Es Sant Jordi, el Salvador,

Ple de por, de neguit, desarmat...

Tot  per culpa d'un Drac,
mal geniüt, perillós i mal carat

Va arribar un moment
en què tots van dir PROU!
 Aquesta bèstia l'hem d'aturar, s'ha d'acabar.
Prou de por, de neguit, de malsons...

 El poble s'aixeca, i demana un salvador!
Potser al Google hi haurà quelcom...
El rei troba un anunci: “Cavallers i Salvadors”
Truca al mòbil i li diuen:
us enviem al millor i ràpid.

Es Sant Jordi, el Salvador,
la seva feina,
depèn del contestador,
mata Dracs a cops de taló
els temps han canviat,
i Sant Jordi s'ha modernitzat.
  
Al cap de poc d'haver trucat, arriba aviat!
ve sobre rodes molt ben calçat, i el cavall?
On ha anat? Què n'has fet? Ai pobret!!!

la moto és millor 
corre més, menja menys, mola més!!! 

La princesa la té el Drac diu espantat
el pobre rei vol tornar a abraçar la seva flor,
està trist, espantat, atemorit!!!

 

SANT JORDI

                    Us desitgem una molt bona diada de Sant Jordi

Cliqueu damunt del dibuix, i podreu veure la nostra felicitació de la DIADA!!

dilluns, 15 d’abril del 2013

Cançó de Sant Jordi

DIU LA LLEGENDA QUE UN DRAC TERRIBLE......... CANÇÓ DE SANT JORDI
Clicant sobre la imatge escoltaràs la cançó

CONTE DE SANT JORDI

CONTA la veu popular que la llegenda de Sant Jordi, el Drac i la Princesa a Catalunya s'esdevingué a la vila de Montblanc temps ha. El Drac era el més poderós dels Dracs ja que podia moure's pel cel, per la terra i per l'aigua. I la Princesa era la més Princesa de totes car era la mateixa filla del Rei. El terror que el Drac imposava era terrible. Cada dia devorava un parell de bens.

Si vols saber com s'acaba la historia, el conte tindràs que veure.....



divendres, 12 d’abril del 2013

dimarts, 9 d’abril del 2013

LES NOCES DE CANÀ

Els miracles de Jesús són les accions sobrenaturals  realitzades per Jesús durant el seu ministeri (comprèn la vida de Jesús des del seu baptisme fins a l'inici de la Passió), i que estan recollits als evangelis ,on segons l'evangeli de sant Joan, tan sols hi ha recollits alguns d'aquests fets.
Aquest és un dels seus miracles.

                                           
                 



Tres dies després de que Jesús es trobés amb els seus primers deixebles, hagué a Canà de Galilea unes noces. Maria, la mare de Jesús havia estat convidada i també Jesús i els seus nous amics. En aquella època les festes de noces duraven casi una setmana i eren molts convidats. Quan estaven a la meitat de la festa, s'acabà el vi i aleshores Maria que s'havia adonat de seguida, s'apropà a Jesús i li digué: “Els nuvis s'han quedat sense vi”. Jesús li contestà: “No et preocupis, no té importància”. Però Maria molt preocupada li digué: “Com els hi direm que ja no queda vi i la festa ha d'acabar?”. Maria anà a parlar amb els criats i els hi digué: “Feu el que Jesús us digui”.
Hi havia sis piques de pedra que s'utilitzaven per a netejar i rentar-se. Jesús digué als servents: “Ompliu les gerres amb aigua”. I els criats les ompliren fins dalt. Aleshores Jesús afegí: “Traieu ara una mica i porteu-li al vostre cap”. Quan aquest degustà el vi nou cridà al nuvi i li digué: “Tothom serveix al principi el millor vi i quan els convidats ja n'han begut bastant, es treu el vi de pitjor qualitat. Tu, no obstant, has reservat el millor vi per al final”.
Aquest fou el primer signe que realitzà Jesús, els seus deixebles s'adonaren de qui era i cregueren en Ell. Després, Jesús anà a Cafarnaüm amb la seva mare i els seus deixebles, i estigueren allà uns dies.        (Joan 2, 1-12)



RECONEIXEMENT A L'ESCOLA JAUME BALMES



El passat dijous 21 de març, es va convocar una reunió del Pla Català de l’Esport a l’Escola (PCEE), a la Sala d’Actes de l’Institut Joan Oró de Lleida. Durant la reunió es va fer un acte de reconeixement als centres i coordinadors amb més puntuació del curs 2011-12.
La coordinadora d’Esports de l’Escola Jaume Balmes, la Sra. DOLORS CALAFELL, va rebre un d’aquests reconeixements, per la tasca realitzada durant el curs passat. Tota la Comunitat Educativa la felicitem i l’animem a continuar endavant amb el seu treball.


divendres, 5 d’abril del 2013

DIA MUNDIAL DE L'ACTIVITAT FÍSICA

Dissabte 6 d'abril de 2013 és celebra el Dia Mundial de l'Activitat Física. És important recordar que grans i petits hem d'acumular 30 minuts d'activitat física cada dia.

MOU-TE!!!!


dimecres, 3 d’abril del 2013

El rei SALOMÓ

El rei Salomó  fou una de les principals figures de l'època dels reis a l'Àntic Testament. Els tres reis més importants foren en aquest ordre: Saul, David i Salomó.
Salomó era fill  del Rei David d'Israel i de Betsabé.
Home just i de gran bondat va resoldre casos complicats que li eren presentats pels seus súbdits. És el més famós el de les dues dones que pretenien ser la mare d'un mateix fill. Aquest passatge de la Bíblia (1Re 3, 16-28) relata el fet que dues dones discutien davant Salomó pel nen que era viu, després que una de les criatures morí mentre dormien. "Jo i aquesta altra dona vivim a la mateixa casa. Jo vaig tenir un fill quan ella també era a casa i, al cap de tres dies, aquesta dona també en va tenir un. Vivim juntes, sense ningú més a casa que nosaltres dues. Una nit, el fill d'aquesta dona va morir (...) Aleshores, en plena nit, ella es va llevar i, mentre la teva serventa dormia, va prendre el fill que jo tenia al meu costat i se'l va posar a la vora, i va deixar al meu costat el seu fill mort. Quan a la matinada vaig llevar-me per donar de mamar al meu fill, el vaig trobar mort. Però, en fer-se de dia, m'hi vaig fixar bé i em vaig adonar que no era el fill que jo havia tingut" (...).
Llavors Salomó va dir: "Partiu pel mig el nen viu i doneu-ne la meitat a l'una i la meitat a l'altra!", però la mare veritable va respondre al rei: "No, Senyor meu! Doneu-li viva la criatura, no la mateu". Aleshores Salomó es va adonar que la vertadera mare era la que va negar-se a que el rei matés la criatura.


Clicant la imatge veuràs la pel.lícula

MOISÈS

Moisès és un personatge bíblic que, segons el relat de l'Éxode, va alliberar el poble jueu de l'opressió a què es veia sotmès per Egipte. Va proporcionar segons el mateix relat la taula de les lleis de Déu per al seu poble. Segons els textos bíblics, va ser un líder religiós, legislador i profeta.



Clica la imatge i veuràs la història de Moisès

Paràboles


Ja saps que és una paràbola, oi? És un conte amb una aplicació moral.

Jesús ensenyava explicant paràboles.

Quan eres petit tenies prou amb la historieta, però ara ja ha arribat l’hora d’aprofundir una mica més.

Totes tenen ensenyament amagat que a més es pot aplicar a múltiples situacions.

Aquestes són algunes d'aquestes paràboles.  

   








     


 

NOTA: La paràbola del bon samarità la trobareu clicant en l'etiqueta de Cicle Mitjà, ja que fa dies que la vaig publicar.