dimecres, 27 de febrer del 2013

Josep, a la presó

Josep va ser enviat injustament a la presó pel seu antic amo, Putifar. A  la presó,Josep va interpretar  els somnis del coper i el flequer... 




La història de Josep

La història de José, és un relat de traïcions, deslleialtats familiars, perdons i benediccions… José és venut com a esclau, pels seus germans envejosos, ocultant aquest abominable acte al seu pare Jacob, dient-li que havia estat atacat per una fera salvatge en el camp; en tant Josep es revenut pels seus primers compradors israelitas, a Putifar a Egipte...

dilluns, 25 de febrer del 2013

Les religions al món

Aquí us deixo un joc  amb el que  aprendreu moltes coses de les diferentes religions del món.
Hi ha diferents aspectes de cada religió: 
  • Les divinitats.
  • Les dones i la religió.
  • Els ritus i les cerimònies.
  • El sistema social i els valors.
  • La música i el cinema...i d'altres.



Cliqueu en la imatge per entrar

dijous, 21 de febrer del 2013

JORNADA DE PORTES OBERTES


EL PROPER DIMARTS, 5 DE MARÇ ESTEU CONVIDATS A VISITAR L'ESCOLA DURANT LA JORNADA DE PORTES OBERTES QUE ES DURÀ A TERME DE 16:30 A 18:30.

 PER VEURE EL CARTELL CLIQUEU AQUÍ


US HI ESPEREM!!

Per una escola pública, catalana i de qualitat.

divendres, 15 de febrer del 2013

LA VELLA QUARESMA

Tots coneixem la figura de la Vella Quaresma i sabem el que representa, però avui us vull explicar moltes més coses d’aquest personatge propi de la nostra cultura i les nostres tradicions.
La Vella Quaresma és la representació de l’època de Quaresma, època que comença l’endemà del Dimecres de Cendra i acaba el Diumenge de Pasqua, es tracta del període de quaranta dies del calendari litúrgic cristià, en el que es preparen per la Setmana Santa.
La Vella Quaresma adopta la forma d’una vella arrugada i xaruga amb set cames, una per cada setmana de Quaresma. Va vestida com una vella del segle XIX, amb davantal, mocador al cap, normalment robes fosques i porta un bacallà en una mà, i un cistell ple de verdures i arengades a l’altre. Tot i que a vegades havia portat, un bacallà a cada mà, o un bacallà en una mà i en l’altra una graella. Sigui com sigui, tot plegat és símbol de les prohibicions de l’època de Quaresma en que no es podia menjar carn. I era una manera de mentalitzar als infants de que durant aquelles setmanes havien de menjar peix i verdura.
És només a partir de finals del segle XVIII i principis del segle XIX que es popularitza la imatge de la Vella Quaresma tal i com la coneixem avui en dia, a través d’una estampa que les peixateres penjaven a les seves botigues.  Es tractava d’una dona, a vegades jove i bonica, i altres vella, arrugada i antipàtica que en una mà sostenia un bacallà i en l’altre un cistell ple d’arengades i verdures, fet que recordava als possibles compradors que es trobaven en època d’abstinència i que era un bon moment per a comprar peix, sobretot bacallà. Per tant, en un inici, la Vella Quaresma era una espècie de reclam publicitari, era màrqueting popular.
Així que ja ho sabeu, la Vella Quaresma, va néixer com una imatge per vendre més peix. Tota una història i una curiositat per a un personatge tan popular i estimat pels més menuts.




dijous, 7 de febrer del 2013

Carnestoltes i la Vella Quaresma



 Carnestoltes ja ha  arribat i la Vella Quaresma a l’escola aviat arribarà. És una senyora sèrie, prima i té set cames, una per cada setmana fins arribar a la Pasqua. 
Aquí us deixo la història perquè la compartiu amb els vostres amics.