dimecres, 28 de novembre del 2012

La història de Nadal



Aquesta petita pel.lícula és pels més menuts de l'aula de religió, encara que potser als més grans també us agradarà.

Clica en el dibuix
Clicant en el dibuix veuràs la segona part




 La història del naixement de Jesús en dibuixos animats

Cançó de Nadal





 El conte narra la història del senyor Ebenezer Scrooge, un home avar i garrepa que repudiacelebrar el Nadal. Però la visita de tres misteriososfantasmes que el fan fer un ràpid recorregut pels nadalspassats, presents i futurs arribena commoure el seu cor.

Primera part










Segona part




Tercera part
















Al final espot veure com Scroogecanvia, es torna ambuna alegria gegantina, que només l'amor, la solidaritat i el Nadal ens pot donar.

COLLAGE DE LA TARDOR


Hola! us animeu a fer un collage amb fulles i fruits de la tardor?
Proveu-ho i ja veureu quines cares més divertides i creatives us surten
És tan fàcil com clicar l'enllaç de sota la imatge i fer volar la imaginació!


dimarts, 27 de novembre del 2012

Un demoni en el pessebre

Espero que aquesta petita història de titelles  us comenci a impregnar l'esprit del Nadal 
Desitjo que us agradi.


Si cliqueu aquí veureu la primera part
Clicant aquí veureu la segona part

dilluns, 26 de novembre del 2012

PREPARANT EL CONCERT DE NADAL



Aquí teniu l'enllaç per escoltar, aprendre i cantar les cançons d'aquest Nadal.

La Família

 Els alumnes de segon hem treballat la família.

Els convidats al bateig



Per entrar a formar part de la gran família dels cristians, hem de ser batejats. Per això els alumnes hem escenificat un bateig. 
Hem batejat una nina a la que hem ficat  el nom de Júlia.
ELS CONVIDATS AL BATEIG
L'esmorzar

divendres, 16 de novembre del 2012

Setmana de la ciència. Observació amb les lupes binoculars

Els alumnes de 5è de l’escola Jaume Balmes, vam aprendre a fer servir la lupa binocular. Vam observar diferents coses: una mosca, un caragol, la sal, el sucre, fotografies de paper, fulles i alguna floridura.

Ens ha agradat molt fer-la servir perquè es molt impressionant que amb un aparell es puguin veure aquestes coses tant grans.

I ens agradaria fer-la servir mes sovint.

M.A A.C


Taller "El foc i tu"

El dia 16 de novembre, els alumnes de 6è van realitzar un taller per conèixer com es crema un bosc. Quina influència hi ha entre un bosc net i brut, el desnivell dels terrenys, la humitat... Vam muntar al pati uns grans panells de fusta on hi vam clavar arbres, matolls, encenalls fets amb papers de diari, cartró i filferro. Els bombers hi van posar foc i ells mateixos ho van apagar. Aquí en teniu una mostra:




SORTIDA A VERDÚ!


El passat dijous dia 8 de novembre els alumnes de cicle inicial vam anar de Sortida al poble de la ceràmica, dels joguets i de la vinya: Verdú! 
 
Vam marxar amb els autocars des de davant de l’escola, i ben aviat ens vam ficar en marxa direcció al nostres destí. Quan hi vam arribar ens vam esmorzar a la plaça del poble.

A les 10 els alumnes de segon van anar a fer un taller de ceràmica i els de primer vam anar a explorar el poble tot fent una visita guiada pel casc antic (castell, església...).

Quan vam acabar ens vam dirigir cap a la masia on faríem el taller de ceràmica (on hi havia els de segon) i vam fer un canvi d’activitat. Allí ens van explicar el procés de la ceràmica, i inclús va venir un senyor a fer una demostració de com es feia un bonic gerro de ceràmica. Tots ens vam quedar ben bocabadats! Amb un tres i no res ja teníem davant nostre un gerro ben gran i amb el nom de l’escola escrit! Després ens van donar argila i vam poder modelar una bonica flor amb diferents instruments.

Quan vam acabar ens vam anar a trobar amb els de segon, que estaven dinant a un parc amb gronxadors que hi havia al costat del camp de futbol. Hi vam estar una bona estona, fins que vam haver de marxar per anar fins al balneari de Vallfogona de Riucord, on vam berenar i vam recollir castanyes i fulles per fer un treball posterior a classe. Finalment, a les sis de la tarda vam arribar a Cervera, on els pares i mares ja ens estaven esperant.


CASTANYADA


El dia 5 de novembre, dilluns, vam celebrar la Castanyada a l’escola! 

Al matí cada classe es va fer les paperines per ficar-hi les castanyes, i després vam estar fent una gimcana preparada pels alumnes de sisè: el joc de les cadires, encertar pilotes dins els forats de les caixes, el túnel del terror, afaitar globus, tast de fruites... moltes activitats i ben divertides!

A la tarda vam baixar al pati, on cada classe va fer una rotllana.
Després de veure com els de sisè van ballar una dansa i els d'educació infantil van cantar i ballar “la castanyera”, se'ns van repartir les castanyes. Estaven ben torradetes i molt bones! 

En acabar-nos-les, vam poder jugar una mica al pati fins que vam haver de recollir i el timbre va sonar perquè ja era l’hora d'anar cap a casa. 









dijous, 15 de novembre del 2012

FEM PA!


Fa dos setmanes, quan vam acabar el primer quadern de l'àrea de Medi (Atxim! salut!) vam decidir realitzar un taller que hi havia a l'última pàgina: "Fem pa". 
Per fer-lo vam necessitar: un quilo i mig de farina per classe, dos sobre de llevat, un litre i mig d'aigua, una mica de sal, un bol per fer la massa i un drap.


Entre tots, poc a poc, vam fer la massa, la vam tapar amb un drap i la vam deixar reposar. Abans de baixar al pati cadascú va agafar una boleta de pa, va fer la forma que va voler i després, tots junts, les vam portar a coure al forn de la cuina. Quan va acabar el pati les vam anar a buscar (una mitja hora de cocció).


Per endur-nos el pa, cada nen/a va fer una targeta amb el seu nom, la va lligar amb un filet i va embolicar el pa amb paper groc transparent. I a dos quarts de cinc de la tarda tots vam marxar ben contents cap a casa amb el pa a la mà!

 






  


dimecres, 14 de novembre del 2012

Sortida a Verdú i a Vallfogona de Riucorb


 Vam anar a Verdú a fer un taller de fang i una visita guiada pel poble. A la tarda recollida de fulles i castanyes i berenada a Vallfogona.












Sortida a Benifallet i a Miravet

Els alumnes de 6è el dia 5 d'octubre vam fer una sortida a les coves Meravelles de Benifallet i un passeig en llagut pel riu Ebre. També vam visitar el Castell de Miravet.


                                       

dimarts, 6 de novembre del 2012

JA HEM CELEBRAT LA CASTANYADA A LA NOSTRA ESCOLA!!!!!

El dilluns 5 de novembre tots els alumnes de l'escola vam celebrar la festa de la castanyada. Al matí els alumnes de 6è van organitzar jocs als patis per a tots els nens. A la tarda vam sortir a ballar i a menjar castanyes.

Àlbum fotos castanyada 2012